Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Clé Lesger over winkels in Amsterdam 1550-heden

14 november 2020- 10:30 - 12:15

€6
Heiligeweg gezien naar de Kalverstraat met links de ingang van de Olieslagerssteeg. In het hoekhuis links een winkel in ijzerwaren met als uithangteken twee schaatsen. In het tegenoverliggende hoekhuis rechts een kousenwinkel met in het souterrain een groentenwinkel. Stadsarchief Amsterdam / Schouten, H. P. (Herman, 1747-1822)

Ons bestuurslid dr. Clé Lesger, als economisch en sociaal historicus verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, heeft als één van zijn specialisaties de geschiedenis van de detailhandel. Hij richt zich vooral op de locaties van winkels in het stedelijk landschap. Zijn lezing zal gaan over de veranderingen in het winkellandschap van de Amsterdamse binnenstad sinds 1550, waarbij hij volop beeldmateriaal zal laten zien.

Inloop 10:30, start lezing 11 uur. De lezing vindt online plaats, via Zoom. U ontvangt de Zoomlink uiterlijk een dag voor de lezing. Meld u wel eerst aan op Eventbrite.

Tickets voor leden € 6, voor niet-leden € 8. Bestel uw tickets via Eventbrite

Afbeelding: tekening uit door Herman Schouten van de Heiligeweg gezien naar de Kalverstraat met links de ingang van de Olieslagerssteeg. In het hoekhuis links een winkel in ijzerwaren met als uithangteken twee schaatsen. In het tegenoverliggende hoekhuis rechts een kousenwinkel met in het souterrain een groentewinkel. Stadsarchief Amsterdam / Schouten, H.P. (Herman, 1747-1822).

Gegevens

Datum:
14 november 2020
Tijd:
10:30 - 12:15
Kosten:
€6

Organisator

Amstelodamum
E-mail:
redactie@amstelodamum.nl