Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing Amsterdamse bruggen en kaden

18 juni 2022- 14:00 - 15:30

€10

Begin 2019 kopte De Volkskrant: ‘Onderhoud van bruggen is niet sexy. Maar omdat Amsterdam daar decennialang op bezuinigde gaat het nu honderden miljoenen kosten’. Als gevolg van langdurig achterstallig onderhoud moeten diverse bruggen en kademuren op korte termijn worden versterkt of zelf geheel worden vernieuwd. Het merendeel van deze bruggen of kademuren is in één van de beschermde stadsgezichten gesitueerd.

David Derksen (bouwhistoricus) en Jørgen Veerkamp (archeoloog) zullen toelichten welke adviserende rol de afdeling Monumenten en Archeologie van de Gemeente Amsterdam vervult bij dit grootschalige vernieuwingsproces, en op welke manier archeologisch en bouwhistorisch onderzoek ingepast zal worden tijdens de uitvoeringswerkzaamheden. Ze zullen daarbij een overzicht geven van de historische ontwikkeling van bruggen en kademuren in de binnenstad, waarvan nu al duidelijk is dat de bouwhistorische gelaagdheid veel groter is dan tot nog toe werd aangenomen.

18 juni 2022, 14 uur, Stadsarchief, Bodenzaal.

Kosten: leden Amstelodamum € 10, niet-leden € 12,50. Aanmelden en betalen via Eventbrite, mocht dat niet lukken graag een e-mail aan redactie@amstelodamum.nl

Gegevens

Datum:
18 juni 2022
Tijd:
14:00 - 15:30
Kosten:
€10

Locatie

Stadsarchief Amsterdam
Vijzelstraat 32 + Google Maps

Organisator

Amstelodamum
E-mail
redactie@amstelodamum.nl