Het jaar 2016 stond in het teken van 100 jaar Amsterdamse School. De jaarvergadering van Amstelodamum, met de aansluitende excursie werd toen – heel toepasselijk – gehouden in het Amsterdamse School Museum ‘Het Schip’.

Tijdens het Open Monumentenweekend hield Sebastiaan Baggelaar een lezing voor de leden over de bruggen uit de bouwperiode van de Amsterdamse School. Sebastiaan, auteur van het prachtige boek ‘Piet Kramer. Bruggenbouwer van de Amsterdamse School’, ging toen nader in op de filosofie van de Amsterdamse School bruggen, de vormgeving en de bijzondere details.

Piet Kramer ontwierp zo’n 250 bruggen en drukte daarmee een stempel op het uiterlijk van Amsterdam. Nergens anders ter wereld is er ooit zoveel aandacht geweest voor de uitstraling van de brug. De uitbundig ontworpen bruggen staan bekend om het smeedijzer-, metsel-, en beeldhouwwerk.

Met deze excursie willen we aan het verzoek van leden voldoen om de Amsterdamse School bruggen nu ook vanaf het water te gaan bekijken. Sebastiaan Baggelaar is weer bereid deze bijzondere bouwwerken nader toe te lichten.

Wilt u aan de excursie deelnemen, maak dan € 19,50 over op rekening NL49INGB0000052391 t.n.v. Genootschap Amstelodamum, onder vermelding van ‘Boottocht Amsterdamse School’. Uw betaling geldt als aanmelding.