In samenwerking met het Stadsarchief Amsterdam organiseert Amstelodamum op de woensdagen 20 november, 27 november, 4 december en 11 december 2019 van 12.30 – 13.15 uur weer vier auteursgesprekken. Dit keer staat het nieuwe jaarboek De smaak van Amsterdam. 700 jaar stedelijke eetcultuur centraal.

Op 11 december 2019 zijn Margriet de Roever en Marleen Willebrands aan de beurt. Amstelodamum-redacteur Sarah Bosmans gaat met hen in gesprek over hun hoofdstukken in het jaarboek De smaak van Amsterdam, getiteld:

Marleen Willebrands: ‘Ons kent ons. Achttiende-eeuwse kookhandschriften uit de Amsterdamse grachtengordel’

Margriet de Roever: ‘Tussen nostalgie en vernieuwing. De Tentoonstelling van Voedingsmiddelen van 1887’

Plaats: Stadsarchief Amsterdam, Vijzelstraat 32, Amsterdam,
Bodeplein (2e verdieping)
Toegang vrij voor leden, niet-leden €  2,50

(€ 2,50 ter plekke contant of per pin te betalen of van te voren over te maken op NL49 INGB 00000 52391, t.n.v. Genootschap Amstelodamum, onder vermelding van ‘Roever en Willebrands’)

Het boek De smaak van Amsterdam is een perfect cadeau voor de feestdagen! Of maak tijdens de feestdagen iemand lid van Amstelodamum: het nieuwe lid krijgt De smaak van Amsterdam, vier tijdschriften, uitnodigingen voor lezingen en exclusieve excursies én als welkomstgeschenk het boek Oeroud Amsterdam, over de vroegste geschiedenis van Amsterdam.