Aanmelden voor de boottocht is helaas niet meer mogelijk.

Verzamelen: vanaf 10 uur in het New York Film Academy Café, in de Beurs van Berlage, ingang op de hoek aan de kant van het Centraal Station.

Vertrek: 10.30 uur, Damrak, aanlegplaats van Rederij Plas

Een vaartocht over het IJ met een toelichting op de recente ontwikkelingen op de noord- en zuidoever, het Oostelijk Havengebied, de Houthaven, Overhoeks, Buiksloterham, Hamerkwartier en het NDSM-terrein.

De IJ-oevers zijn de afgelopen decennia veranderd van gebieden met een voornamelijk industriële bestemming naar een mix van wonen, werken, horeca en cultuur. In de jaren tachtig en negentig werd het Oostelijk Havengebied getransformeerd van havengebied naar een zeer populaire woonwijk met bijna 8.000 woningen. Aan de Noordelijke IJ-oever was Shell gevestigd, waren diverse scheepswerven te vinden en industrieën als Stork en Draka. Inmiddels verandert de Noordoever in een zeer populaire woonplek, zijn er creatieve en culturele plekken als EYE Filmmuseum, de Tolhuistuin, de NDSM-werf  en de Ceuvel naast werkplekken, hotels en horeca te vinden.

Programma:

10-10.30 uur: Mogelijkheid om koffie of thee te drinken in het New York Film Academy Café in de Beurs van Berlage (voor eigen rekening)

10.30 uur: Inscheping aan het Damrak, Rederij Plas

10.45 – 12.15 uur: Boottocht over het IJ, deskundige toelichting aan boord door De Gebouwengids

Vanaf 12.15 uur: Terugkeer aan het Damrak, mogelijkheid om te lunchen in het New York Film Academy Café (voor eigen rekening)

Wilt u aan deze excursie deelnemen, maak dan € 17,50 over op rekening:

NL49 INGB 0000052391, t.n.v. Genootschap Amstelodamum, onder vermelding van ‘Boottocht IJ’. Uw betaling geldt als aanmelding, maar een melding van deelname aan redactie@amstelodamum.nl wordt op prijs gesteld.