De tentoonstelling brengt met de originele zeventiende-eeuwse documenten bekende en onbekende verhalen over Rembrandt aan het licht. In aanloop naar 2019, het 350ste sterfjaar van de schilder, brengt het Stadsarchief Amsterdam de bronnen en kennis over Rembrandt op een totaal nieuwe wijze samen met zijn kunst. Door middel van augmented reality (AR) worden de originele documenten toegankelijk gemaakt, verrijkt met beeld en geluid en geïllustreerd met kunstwerken uit onder meer het Rijksmuseum en het Rembrandthuis. Personen krijgen een stem, getekende figuren gaan bewegen. Van zo nabij leerden we Rembrandt en zijn kunst niet eerder kennen.  Rembrandt Privé geeft een verrassend en intiem beeld van zijn leven, een onmisbare tentoonstelling voor liefhebbers van de schilder, zijn kunst en de zeventiende eeuw.

Het programma:

12.00 – 12.30 uur: Inloop met koffie of thee in Café De Bazel
12.30 – 13.15 uur: Inleiding op de tentoonstelling door Ludger Smit, hoofdconservator en samensteller van de tentoonstelling
13.15 – 15.00 uur: Bezoek aan de tentoonstelling

Wilt u aan deze excursie deelnemen, maak dan € 8.50 over op rekening NL49 INGB 0000052391, t.n.v. Genootschap Amstelodamum, onder vermelding van ‘Rembrandt Privé’. Uw betaling geldt als aanmelding.