Zaterdag 26 mei 2018, 11.00 uur

Plaats: Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1, Amsterdam.
 
Al sinds de 16e eeuw, toen vele Joden vluchtten voor de inquisitie in Spanje en Portugal, wonen er in Amsterdam veel Joodse mensen. Het Joods Historisch Museum, gelegen in de buurt waar zij zich vestigden, vertelt over hun geloof en hun geschiedenis. Onder leiding van Gerrit Vermeer en Gert Eikelboom wandelen we langs de plekken die deze geschiedenis illustreren.

Programma
11.00 – 11.30 uur: Ontvangst met koffie of thee in het Museum Café van het Joods Historisch Museum
11.30 – 12.00 uur: Inleiding op de wandeling door Gerrit Vermeer.
12.00 – 13.30 uur: Wandeling door het Joods Cultureel Kwartier.

 
Na de stadswandeling kunt u op eigen gelegenheid de diverse culturele instellingen in het Kwartier bezoeken. Neem dus uw museumkaart mee!
In het Joods Historisch Museum zijn op dit moment de fototentoonstelling Maria Austria – leven voor de fotografie en de tentoonstelling Het Huis van Oranje en de Joodse Gemeenschap te bezichtigen.

 
Wilt u aan deze excursie deelnemen, maak dan € 9,50 over op rekening NL49 INGB 0000052391, t.n.v. Genootschap Amstelodamum, onder vermelding van ‘stadswandeling Joods Cultureel Kwartier’. Uw betaling geldt als aanmelding. Het aantal personen dat aan deze excursie kan deelnemen bedraagt 25. Plaatsing geschiedt op volgorde van aanmelding.